Aanbouw Druten, April 2023

Uitbouw woning geeft ruimte aan de keuken

Menno en Paulien uit Druten hadden de tekeningen voor een uitbouw van circa 30 m2 aan hun huis al klaar. Een eerste gesprek over de wensen voor het realiseren van de tekening was voor ons het startpunt voor het uitbrengen van een passende offerte voor deze uitbouw. Om alle wensen in het budget te passen hebben we tijdens het vervolggesprek geadviseerd te kiezen voor een ander type pui en de afmetingen van de lichtstraat te wijzigen. Daarna hebben we de materialen besteld zodat we niet afhankelijk zouden zijn van levertijden en we zonder vertragingen konden starten met het maken van de uitbouw.

Vakkundig, persoonlijk gericht, sterk in de communicatie en alles volgens planning zijn woorden die passen bij CMB Totaalbouw.”

Eten koken ging gewoon door

Omdat de woning goed bereikbaar was via de garage zijn we in de eerste fase buiten aan de slag gegaan. Na het leggen van de fundering en de vloer zijn alle materialen over het huis heen getild met een kraan en zijn alle muren gemetseld. Daarna maakten we de doorbraak naar de woning en plaatsten we de staalconstructie. Omdat de keuken een belangrijke factor is van prettig wonen hebben we daar een tijdelijke voorzetwand geplaatst en bleef de keuken al die tijd bruikbaar. Deze voorzetwand heeft er ook voor gezorgd dat het wind- en waterdicht is gebleven tijdens de bouw.

Het eindresultaat is een gemetselde uitbouw die aansluit bij de bestaande woning. Aan de voorkant is gebruik gemaakt van een zwarte voeg. Aan de kant van de buren is deze voeg grijs gemaakt voor een betere aansluiting op de bestaande situatie. Er zijn houten kozijnen gebruikt en op het dak ligt een grote lichtstraat. Binnen is de aanbouw volledig gestukt, voorzien van vloerverwarming en afgewerkt met een pvc vloer.s

Menno en Paulien: “CMB Totaalbouw heeft vakkundig werk verricht bij onze uitbouw. Na twee fijne gesprekken over onze plannen en de gemaakte offerte voelde het al meteen klantgericht en meedenkend. Tijdens de uitvoering wisten Mark en Clint van aanpakken, hebben ze constant sterk gecommuniceerd met ons en onze buren, werkten volgens planning en zijn ook gewoon hele gezellige mannen. De tijdelijke voorzetwand was erg prettig met een baby in huis. Ook hier werd constant rekening mee gehouden. In de periode van uitvoering moesten wij natuurlijk gewoon werken, maar ook dat werd zeer fijn door Mark en Clint opgepakt. Zij zorgden voor de ontvangst (en koffie) van onder andere de metselaars en dakdekkers. Onze uitbouw werd zelfs een week vóór de planning opgeleverd.